SRETNO, SARA! SVI ĆEMO NAVIJATI ZA TEBE!

Još nas dva dana dijele do događaja koji svi s nestrpljenjem čekamo, nastupa naše Sare Kolak na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Bit će to drugo natjecanje na kojem će je pratiti novi trener, svima dobro poznat nekadašnji bacač koplja, Andreas Thorklidsen. Da su odlična kombinacija pokazali su na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu na kojem je Sara pobijedila sa 66,42 metra, čime je zasjela na šesto mjesto ovogodišnje svjetske ljestvice. Dva puta je popravljala 15 godina star rekord mitinga, prvi put odmah na početku natjecanja sa 65,82 metra, a onda i u trećoj seriji. To je njezin najbolji nastup ove sezone nakon mitinga u Ostravi na kojem je sa 64,45 metara prebacila normu za svjetsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Sara je završne pripreme za Dohu imala u Oslu gdje je s trenerom radila na tehničkim detaljima i bacanjima, sve kako bi što spremnija dočekala natjecanje o kojem svi razmišljamo cijele godine. Zapravo, još od prošlog svjetskog prvenstva u Londonu na kojem je ozlijedila lakat zbog čega je morala pauzirati skoro dvije godine.

Konkurencija u bacanju koplja ove godine je izuzetno jaka, a budući da je ovo svjetsko prvenstvo, u Dohi će se natjecati sve najbolje bacačice. Ali, svi znamo da se naša Sara voli natjecati u jakoj konkurenciji koja je samo gura da pomiče svoje granice.

Sara je u Dohu doputovala u srijedu da bi se što bolje aklimatizirala na izuzetno teške vremenske uvjete u kojima dnevna temperatura dostiže čak 40 stupnjeva. Noći nisu ništa lakše za izdržati jer se temperatura ne spušta ispod 30 stupnjeva, ali organizatori tvrde da atletičari ne bi trebali osjetiti nesnosne vrućine jer će se natjecati na klimatiziranom stadionu.

Sara nam se javila iz Dohe:

“Zdrava sam i spremna, jedva čekam natjecanje. Želim što bolje odraditi kvalifikacije, a onda me u finalu čeka borba. Super se osjećam. Trenirali smo na pomoćnom stadionu blizu hotela, zadovoljna sam, sve je ok. Ljudi govore da su uvjeti na stadionu fenomenalni i da se osjeti da je klimatiziran. Lijepo je vidjeti toliko atletičara na jednom stadionu. Većina reprezentacija je smještena u našem hotelu, trebalo nam je dan, dva da se snađemo jer je jako velik. Vrijeme je svima isto, treba se paziti sunca, piti puno vode. Zadovoljna sam kako su prošli treninzi i sad čekamo kvalifikacije”.

Kvalifikacije su u ponedjeljak u 15.30 i 17 sati, a finale je u utorak u 20.20 sati. Našoj Sari želimo dobar nastup. Držimo joj palčeve i navijajmo za nju!

    

Comments for this post are closed.