TRI ZLATA I TRI SREBRA NA MLAĐESENIORSKOM PH-u

Itekako uspješan nastup naših atletičara na mlađeseniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske! Naš Kvarner najuspješniji je klub prvenstva na kojem su naši atletičari osvojili tri zlata i tri srebra!

Marino Dotlić ponovio je prošlogodišnji nastup i obranio titulu prvaka Hrvatske na 60 metara, u finalu je trčao 6.98 sekundi i izjednačio svoj osobni rekord, a  najbrži je bio i u polufinalu sa 7.02 sekunde.

– Sretan sam jer sam trčao ispod sedam sekundi, hvala mom treneru Goranu Pekiću koji ima velike zasluge za ovaj rezultat – rekao je Marino Dotlić.

Zlato je osvojio i prošlogodišnji prvak u skoku udalj Ivan Vujević, koji je titulu prvaka Hrvatske osvojio sa 7,52 metara iz treće serije.

– Zadovoljan sam što sam obranio titulu, ali ne mogu reći da je nisam očekivao. Sada krećem po seniorsko zlato – rekao je Vujević.

Klara Barnjak osvojila je zlato u skoku udalj i srebro u utrci na 60 metara prepone. Naša juniorka do zlata u dalju stigla je skokom iz druge serije od 5,87 metara, dok je na 60 metara prepone trčala 8.97 sekundi.

– Rezultati sve bolji, to je ono što me raduje, a vidim i da imam još rezerve što znači da će na idućim natjecanjima biti još bolji – rekla je Klara Barnjak.

Luana Bobanović na trećem je natjecanju zaredom popravila osobni rekord na 60 metara. Jučer čak dvaput. I okitila se mlađeseniorskim srebrom. U polufinalu je trčala 7.92 sekunde, šest stotinki brže nego prošle subote kada je na juniorskom državnom prvenstvu ostala tri stotinke do pobjedničkog postolja, te se drugim rezultatom plasirala u finale u kojem je trčala još šest stotinki brže (7.86).

Titulu viceprvaka Hrvatske osvojio je i Noah Luca Matacun u skoku uvis s prvim uspješnim skokom preko 204 centimetara. Iva Polić ostala je korak do postolja na 60m prepone, disciplini u kojoj se prošlog vikenda popela na pobjedničko postolje. Uz Ivu Polić postolje je izmaklo Vitu Boca i Francsci Pappalardo u skoku u dalj koji su natjecanje završili na četvrtom mjestu.

Ostali rezultati, atletičarke, 60 m: 4. Gloria Rožmarić 8.07, 10. Matea Buha 8.44; 60 m prepone: 4. Iva Polić 9.72; dalj: 4. Francesca Pappalardo 5,21, 9. Matea Buha 4,96.

Atletičari, 60 m: 7. Matej Vrban 7.29, 8. Ivan Novko 7.32, 9. Romano Polić 7.29; dalj: 4. Vito Boca 6,48, 10. Ivan Ostojić 5,31.

https://www.has.hr/index.php/vijesti/2672-u-rijeci-odrzano-dvoransko-ph-za-mlade-seniore-i-seniorke

 

Comments for this post are closed.