U SUBOTU 12. FUŽINARSKI POLUMARATON TRI JEZERA

S nestrpljenjem iščekujemo sutrašnji dan i početak 12. Fužinarskog polumaratona “Tri jezera” koji će, sudeći po zainteresiranosti trkača i velikom broju prijava, ove godine biti najbrojniji do sada. I ove se godine trči u spomen na našeg prerano preminulog predsjednika kluba Matiju Glada, a uz utrku od 21 kilometra i utrke na sedam kilometara održat će se i dječja utrka u dužini od 650 metara.

– Veselimo se još jednom polumaratonu i sretni smo zbog velikog interesa trkača koji naš polumaraton prepoznaju kao jednu od značajnih stanica tijekom natjecateljske sezone. Prijašnjih godina smo dobivali smo pozitivne povratne informacije od natjecatelja, ali i osoba koje dolaze gledati i bodriti trkače. Nadamo se da će tako biti i nakon subotnjih utrka. Posebno nas veseli što su Fužinarski polumaraton kao vrijednu i značajnu manifestaciju prepoznali i sponzori, kao i općina Fužine, bez čije bi pomoći nemoguće bilo organizirati ovu hvalevrijednu manifestaciju – rekla je Iva Florjančič, direktorica Kvarnera, organizatora 12. Fužinarskog polumaratona.

Polumaraton se trči uz jezera Potkoš, Bajer i Lepenica, ali ove će godine trkači biti zakinuti za ljepotu jezera Bajer, plavi dragulj Fužina, koje će nakon 12 godina biti ispražnjeno zbog potreba remonta i ostalih aktivnosti vezanih uz poslove održavanja akumulacijskog jezera. Utrka dužine sedam kilometara podrazumijeva krug oko jezera Bajer, dok će oni najmlađi, rođeni 2008., 2009., odnosno 2010. i 2011. godine u dječjoj utrci, koja će se održati u suradnji s Osnovnom školom Ivanka Trohar, trčati krug oko brane na jezeru Bajer.

Dobra trasa, dobra konkurencija i lijepo druženje nakon utrke čine Fužinarski polumaraton popularnim među trkačima pa ih se ove godine prijavilo čak 576. Prošle su godine pobjedu odnijeli poznata labinska atletičarka Barbara Belušić i Mađar Lajos Berec, a Barbara će i ove subote ići po novu pobjedu.

Osim Barbare Belušić u Fužinama će trčati poznata lica hrvatske atletike, među kojima su poznate hrvatske maratonke i reprezentativke Nikolina Stepan i Marija Vrajić, naš dugoprugaš Goran Grdenić, Drago Paripović, državni rekorder u maratonu, kao i Robert Radojković, te mnogi trkači iz Mađarske i Kenije.

– Trkači vole Fužinarski polumaraton, što nam pokazuju svake godine. Jako smo zadovoljni ovogodišnjim prijavama, a mi kao organizatori svima natjecateljima možemo jamčiti dobru utrku. Želimo puno uspjeha svim natjecateljima – rekao je Zoran Žilić, trener Kvarnera i direktor utrke.

Vremenska prognoza ide na ruku nama organizatorima i svim trkačima, najavljeno je sunčano vrijeme uz temperaturu od 28 stupnjeva Celzijusa. Zato se svi u subotu ujutro zaputite u Fužine, utrke počinju u 10 sati.

Sretan put mi puno uspjeha!

 

 

Comments for this post are closed.