VUJEVIĆU SREBRO I NORMA ZA EP, LUANA BOBANOVIĆ SEDMA U MIRAMASU

Dan uoči puta u Miramas shrvala ga je povišena temperatura, crvena crtica na toplomjeru pokazivala je 38.4. Njegov je odlazak na prvenstvo Mediterana za mlađe seniore u jednom trenutku bio i upitan, ali naš Ivan Vujević nije se predao, već je osvojio srebro u skoku udalj i postao najuspješniji predstavnik hrvatske reprezentacije do 23 godine. Vujević je do srebra stigao skokom iz prve serije od 7,84 metara, za 24 centimetra nadmašio normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo i za 15 centimetara popravio svoj dvije godine star osobni rekord.  Zlato je osvojio Grk Miltiadis Tentoglou sa 7,99 metara, a broncu Francuz Moukdou Saindou sa 7,54 metra.

– Zadovoljan sam, iako sam nakon prvog skoka zaspao pa mi je nedostajao trener da me probudi. Zdravstveno sam puno bolje, na dan natjecanja prvi dan nisam imao temperaturu, samo me grlo još malo boli. Bolest je ostavila traga, ali dobro je ispalo. Medalja je tu – rekao je Ivan Vujević, koji je imao još tri uspješna skoka, od kojih je samo u petoj seriji išao preko sedam metara (7,60).

– Prvi cilj sezone je ispunjen, a to je potvrda norme za Europsko prvenstvo u švedskom Gavleu. Sada nastavljam još jače trenirati i idem loviti nove pobjede.

Kvarner je u Miramasu imao još jednu predstavnicu, Luanu Bobanović, koja je osvojila sedmo mjesto u utrci na 60 metara. Luana je u finalu trčala 7.89 sekundi, tri stotinke sporije od svojeg osobnog rekorda. U kvalifikacijama je također bila sedma sa 7.90 sekundi.

– Malo sam razočarana, atmosfera je bila odlična, dvorana isto, ali nikako nisam mogla posložiti dva segmenta utrke. U kvalifikacijama mi je blok bio katastrofa, a ostatak utrke dobar, dok mi je u finalu blok bio dobar, a ostatak utrke loš. Imala sam veća očekivanja jer sam mislila da ću trčati brže. Ali, tek je početak sezone i ima još natjecanja – rekla je Luana Bobanović.

Čestitke Ivanu i Luani!

      

Comments for this post are closed.